Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Al Venezia

Ο δάσκαλός μας Δημήτρης Μανίνης μετά από πρόσκληση του Ιδρύματος Antonio Dal Ponte θα συμμετέχει με 38 έργα του σε ατομική έκθεση στην Bienalle της Βενετίας 2009. Είκοσι από τα έργα του έχουν δημιουργηθεί κατά την τελευταία διετία, ενώ τα υπόλοιπα προέρχονται από προηγούμενη περίοδο, μέρος των οποίων εξέθεσε στην γκαλερί Accademia στο Τορίνο, μετά από πρόσκληση και πάλι, επ ευκαιρία των Ολυμπιακών Χειμερινών Αγώνων 2006.

Τα έργα θα εκτεθούν στην Scuola dei Battioro e Tiraoro(Σχολή Αργυροχρυσοχοϊας)(βλ. photo), η οποία έχει ιδρυθεί τον 18ο αιώνα, και βρίσκεται επάνω στο Canal Grande - απέναντι από την στάση που κάνει το πλοιάριο (vaporetto) της γραμμής 1 στο ναό San Stae και δίπλα στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Ca' Pesaro.Ενώ στο ισόγειο ο Δημήτρης Μανίνης έχει καλέσει μαθητές του να εκθέσουν έργα τους. Ο γενικός τίτλος της έκθεσης είναι:
"Ο Δημήτρης Μανίνης και οι Μαθητές του" Μετασχηματισμοί Ι

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα των επιτροπών Assesorato della Cultura della Provincia di Venezia και Assesorato alla Produzione Culturale di Venezia και θα διαρκέσει από 11 Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Οκτωβρίου 2009.

Εγκαίνια την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στις 6.00 μμ.

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Πρόγραμμα Εικαστικών Παιγνίων Πηλίου

Παρακάτω το πρόγραμμα του θέματος όπως ανακοινώθηκε από τον Master

Παρασκευή 7 Αυγούστου
'Aφιξη. Στις 9 συνάντηση στην πλατεία Ξυρόβρυση του Αγίου Δημητρίου για δείπνο και συζήτηση
Σάββατο 8 : Ζωγραφική στην ίδια πλατεία
Κυριακή 9 : Ζωγραφική στην ίδια πλ
ατεία και το βράδυ στις 9 εκεί και πάλι για δείπνo και ανάλυση των έργων σας
Δευτέρα 10 : Ζωγραφική στην Νταμούχαρη
Τρίτη 11 : Ζωγραφική στην Νταμούχαρη και το βράδυ στις 9 δείπνο και ανάλυση των πινάκων στην πλατεία Ξυρόβρυσης (ή αναλόγως των συνθηκών στο Ανήλιο)
Τετάρτη 12 : Εκδρομή στην ακτή Ελίτσα . Κολυμπάμε, γευματίζουμε και όσοι επιθυμούν ζωγραφίζουν
Πέμπτη 13 : Ζωγραφική στην ακτή Πλάκα
Παρασκευή 14 : Εκδρομή για ζωγραφική στο Νότιο Ανατολικό Πήλιο
Σάββατο 15 : Ζωγραφική στην πλατεία της Αγίας Κυριακής (Τσαγκαράδα). Το βράδυ στις 9 δείπνο και ανάλυση των πινάκων στην πλατεία Ξυρόβρυσης (ή αναλόγως των συνθηκών στο Ανήλιο)
Κυριακή 16 : Αναχώρηση

Παράκληση, (δηλαδή είναι απαραίτητο): Όσοι πρόκειται να έρθουν έστω και για λίγες μέρες ή μόνον για να μας δούνε επειδή μας αποθύμησαν, να TΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΟΥΝ !