Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ 3 - 13 ΟΚΤ. 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ατομικές εκθέσεις της Πέγκυς Γραφάκου και της Ρεγγίνας Πασχαλινά,
«Μνήμη και Παρόν»

Ο χώρος «La Soiree de Votanique» (Καστοριάς 37, Αθήνα) φιλοξενεί από την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου (εγκαίνια στις 20.30) έως την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 ατομικές εκθέσεις της Πέγκυς Γραφάκου και της Ρεγγίνας Πασχαλινά, με τίτλο «Μνήμη και Παρόν». Τις εκθέσεις επιμελείται το Ατελιέ «Ηράκλειτος» και είναι ενταγμένες σε μια σειρά ατομικών εκθέσεων μελών του ατελιέ, από τις 10/6 έως τις 23/10, στον ίδιο χώρο.

ΠΕΓΚΥ ΓΡΑΦΑΚΟΥ
Με μια παλέτα για εισιτήριο… ένα ταξίδι στο χρόνο… Βοτανικός, Κεραμεικός, Γκάζι… 
Η μνήμη του τότε, σαν πυξίδα σ΄ ένα ταξίδι στο παρόν...
«..Η φύσις της Μνήμης, εξαρτάται εκ της αισθήσεως, διαφέρει κατά τους οργανισμούς, αναφέρεται μόνον εις το παρελθόν. Όμως η παρούσα αντίληψη αναπλάθει παρελθούσαν εμπειρίαν. Η μνήμη είναι ως εικών, ήτις είναι πραγματικόν τι καθ'εαυτό και συνάμα αντίτυπον άλλου. Νόησις και εικών.» (Αριστοτέλης)

Η Πέγκυ Γραφάκου ξεκίνησε το ταξίδι ζωής και έκφρασής της μέσω της τέχνης το 1993, μαθητεύοντας δίπλα σε αξιόλογους δασκάλους ζωγραφικής και ψηφιδογραφίας. Η πορεία της στην τέχνη, συνεχίζεται υπό την καθοδήγηση του ζωγράφου Δημήτρη Μανίνη. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της σε δύο ατομικές εκθέσεις, το 2005 στο Πολιτιστικό Πάρκο «ΧΡΥΣΑΛΙΔΑ» Καλυβίων Αττικής και το 2006 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Σπάτων, όπως και σε ομαδικές εκθέσεις, με σημαντικότερες: Στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Κολωνάκι), στον Πολυχώρο Τέχνης Mabrida, στη Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, στην Art Gallery (Φάληρο), στην Γκαλερί Φλωράκη (Πειραιάς), Στο Πολιτιστικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», στον εκθεσιακό χώρο Περιστερίου (ΑΣΔΑ), στον Φιλολογικό Σύλλογο «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» (Πλ.Καρύτση-Αθήνα), στο Ζάππειο Μέγαρο, στο κλειστό γήπεδο ξιφασκίας στο Ανατ. Αεροδρόμιο υπό την αιγίδα του περιοδικού VIVERE, στο 2ο Διεθνές Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στην Μπιενάλε της Βενετίας το 2009 στη συνοδευτική ομαδική της ατομικής έκθεσης του Δημήτρη Μανίνη, «Dimitris Maninis and his Students - Post Formations I».

ΡΕΓΓΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ
Κάποιες στιγμές όταν η πόλη, λουσμένη απ΄ τα νυκτερινά φώτα, μεταμφιέζεται και απελευθερώνεται από το βάρος της, τότε κατορθώνει να μας γυρίσει πίσω στο χρόνο, στην ηλικία που το βλέμμα ήταν πάντα έκπληκτο, το παραμύθι ήταν πραγματικότητα και η μαγεία εφικτή. 
Χίλιες και Μία νύχτες σε Βοτανικό και Κεραμεικό”.

Η Ρεγγίνα Πασχαλινά γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2008 μαθητεύει δίπλα στο ζωγράφο Δημήτρη Μανίνη και είναι συνιδρυτικό μέλος του Ατελιέ “Ηράκλειτος”.Έργα της έχουν παρουσιασθεί σε ομαδικές εκθέσεις στο Γαλλικό Ινστιτούτο και στην Γκαλερί Mabrida.
Τα έργα που εκτίθενται στην έκθεση “Μνήμη και Παρόν” είναι κυρίως λάδια σε καμβά διαστάσεων από 24 x 18cm έως 60 x 80cm.

«Μνήμη και Παρόν»
La Soiree de Votanique
Καστοριάς 37, Αθήνα
Τηλ.: 210 3471401
Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013, ώρα 20.30
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Κυριακή: 14.00-24.00 
Τρίτη: 14.00-18.00, 21.00-24.00
Σάββατο : 18.00-24.00
Επιμέλεια έκθεσης: Ατελιέ «Ηράκλειτος»
Επικοινωνία:
Πληροφορίες:

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2013

Δελτίο Τύπου

Σύλλογος Πολιτισμού “Ηράκλειτος”
Ετήσια έκθεση σπουδαστών στο μάθημα “Εικαστικά Παίγνια”

Ο σύλλογος πολιτισμού “Ηράκλειτος” διοργανώνει την ετήσια έκθεση ζωγραφικής στον πολιτιστικό χώρο του Δήμου Ν. Ιωνίας “Παναιτώλιο”.

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα οι σπουδαστές του μαθήματος Εικαστικά Παίγνια του ζωγράφου Δημήτρη Μανίνη. Έργα σε καμβά με μικτές τεχνικές καθώς και με ψηφιακή επεξεργασία.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στις 19.30.

Διάρκεια έκθεσης:
27 Σεπτεμβρίου – 6 Οκτωβρίου
Ώρες λειτουργίας για το κοινό:
Καθημερινά από τις
18.00 – 22.00.

Διεύθυνση
:
“Παναιτώλιο”, Πλ.Παναιτωλίου,Αλσούπολη,Ν.Ιωνίας.

Υπό την Αιγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Ν. Ιωνίας

Πληροφορίες:
Ιωάννης Εγγλέζος τηλ.: 6977 483 967 ,
Πέγκυ Γραφάκου τηλ.: 6974 339 243

Μέιλ επικοινωνίας:
heraclitus.culture@gmail.com


ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ "LA SOIREE DE VOTANIQUE"


Ο χώρος «La Soiree de Votanique»  φιλοξενεί από την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου έως την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013 την ομαδική έκθεση των τελειόφοιτων σπουδαστών του μαθήματος «Εικαστικά Παίγνια» με τον ζωγράφο Δημήτρη Μανίνη.

Θα εκτεθούν έργα σε καμβά με μικτές τεχνικές καθώς και με ψηφιακή επεξεργασία από τους Αικατερίνη Βανταράκη, Babett, Πολυξένη Γεωργακοπούλου, Πέγκυ Γραφάκου, Ιωάννης Εγγλέζος, Θοδωρής Κέπας, Ιωάννα Κοκολοπούλου, Χαρά Μιχέλη, Φανή Πανογιάννη, Άννα Παππά, Στεφανία Παπαγεωργίου, Στέλλα Πυλαρινού, Έλενα Σταθοπούλου.
Την έκθεση επιμελείται ο σύλλογος για τον πολιτισμό «Ηράκλειτος» με την αφορμή της έναρξης του νέου ετήσιου κύκλου μαθημάτων στο Ατελιέ Ηράκλειτος.

Ο σύλλογος για τον πολιτισμό και το ατελιέ «Ηράκλειτος» συστάθηκε το 2011. Ωστόσο, η συντροφιά μας και οι δράσεις μας, ξεκινούν πολύ νωρίτερα, το 2002, όταν γνωρίσαμε τον δάσκαλό μας, εικαστικό, Δημήτρη Μανίνη, ως σπουδαστές του στο μάθημα ζωγραφικής «Εικαστικά Παίγνια».
Καθώς ακολουθούσαμε τον δάσκαλό μας σε μια πορεία καλλιτεχνικής δημιουργίας, εξέλιξης της αυτοσυνείδησης  και συντροφικότητας, παλιοί και νεώτεροι σπουδαστές των «Εικαστικών Παιγνίων», αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην δημιουργία ενός συλλόγου για τον πολιτισμό.
Έτσι γεννήθηκε ο σύλλογος, ως έκφραση της ανάγκης μας για καλλιτεχνική έκφραση, ως χώρος αλληλεπιδράσεως, και τέλος, ως ατελιέ «Ηράκλειτος»  για να στεγάσει και να συνενώσει τις πολλοειδείς δράσεις μας περί τα Εικαστικά.

La Soiree de Votanique, Καστοριάς 37, Αθήνα, τηλ.: 210 3471401
Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 20.30
Ώρες λειτουργίας: 12.00-24.00 καθημερινά και Σαββατοκύριακο
Επιμέλεια έκθεσης: Ατελιέ «Ηράκλειτος»

Πληροφορίες:
Ιωάννης Εγγλέζος τηλ.: 6977 483 967 ,
Μέιλ επικοινωνίας: heraclitus.culture@gmail.com