Δευτέρα, 24 Μαΐου 2010

Σάββατο, 22 Μαΐου 2010

Άτιτλο

Δεν ξέρω με τι ασχολείστε αυτή τη στιγμή...
Μου πέρασε από το μυαλό - και είπα να το μοιραστώ με τους εμπλεκόμενους-πως περισυ τέτοια ώρα ζωγραφίζαμε Σαλαμίνος και Παραμυθίας.

Σάββατο, 15 Μαΐου 2010

Έκθεση των σπουδαστών....

του Β, Γ, Δ και Ε έτους του τμήματος "Εικαστικά παίγνια" με δάσκαλο τον Δημήτρη Μανίνη, εγκαινιάζεται την Κυριακή 16 Μαϊου στο κέντρο Εικαστικών τεχνών του δήμου Παλλήνης(πρώην αποθήκες Καμπά).
Θέμα της έκθεσης Του δ΄έαρος επιγιγνομένου
Ωρα εγκαινίων 20.30
Διάρκεια έκθεσης έως Πέμπτη 20/5
Ωρες λειτουργίας 19.00-21.30
Οδός Λεονταρίου-Κάντζα-Παλλήνη
Είσοδος ελεύθερη

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

Μέ το έμπα της ανοιξης 3

Μέ το έμπα της άνοιξης 2

Με το έμπα της άνοιξης 1

Για την colorista Δήμητρα :Έλεγα πως το αφαιρετικό έργο σου έχει κάτι από την ευαισθησία των έργων του ισπανού εμπρεσιονιστή Joaquin Sorolla.Γιαυτό και η φωτογραφία ...
Από τα παλαιά διαβάσματά μας(Στ.Μυριβήλης) ανασύρω το όνειρο του δένδρου, αφιερωμένο στην colorista Χριστίνα :
"Τα δένδρα ονειρεύτηκαν πως η γη ξαμόλυσε τα δεσμά τους। Ανασάλεψαν ,λέει,οι φυλλωσιές τους, έγιναν πλατιές φτερούγες πράσινες,γεμάτες δύναμη και θέληση।Κινήθηκαν τάχα, έσπρωξαν τον αέρα και ανασηκώθηκαν ανάλαφρα μέσα στο φως, ξελευτερωμένα από τα δεσμά της γης... Ανέβηκαν ψηλά...ώσπου αντάμωσαν τα σύννεφα, που κάποτε τα έβλεπαν να περνούν πάνω από τα κεφάλια τους βιαστικά, χαρούμενα, με ανοιχτούς στον αγέρα όλους τους χρωματιστούς των φλόκους...και τα σύννεφα σταμάτησαν και κούρνιασαν στα κλαδιά τους να ξαποστάσουν। Κι ήτανε πουλιά πελώρια, δίχως βάρος, πουλιά με χρυσές,ρόδινες καιπορτοκαλιές φτερούγες...(ποιος δεν έχει να'νειρευτεί ένα ζευγάρι αλλοτινές φτερούγες που σιγά σιγά έγιναν ρίζες και σκοινιά...ρίζες και σκοινιά...)"

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Κυριακή, 9 Μαΐου 2010

Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010