Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ 3 - 13 ΟΚΤ. 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ατομικές εκθέσεις της Πέγκυς Γραφάκου και της Ρεγγίνας Πασχαλινά,
«Μνήμη και Παρόν»

Ο χώρος «La Soiree de Votanique» (Καστοριάς 37, Αθήνα) φιλοξενεί από την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου (εγκαίνια στις 20.30) έως την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 ατομικές εκθέσεις της Πέγκυς Γραφάκου και της Ρεγγίνας Πασχαλινά, με τίτλο «Μνήμη και Παρόν». Τις εκθέσεις επιμελείται το Ατελιέ «Ηράκλειτος» και είναι ενταγμένες σε μια σειρά ατομικών εκθέσεων μελών του ατελιέ, από τις 10/6 έως τις 23/10, στον ίδιο χώρο.

ΠΕΓΚΥ ΓΡΑΦΑΚΟΥ
Με μια παλέτα για εισιτήριο… ένα ταξίδι στο χρόνο… Βοτανικός, Κεραμεικός, Γκάζι… 
Η μνήμη του τότε, σαν πυξίδα σ΄ ένα ταξίδι στο παρόν...
«..Η φύσις της Μνήμης, εξαρτάται εκ της αισθήσεως, διαφέρει κατά τους οργανισμούς, αναφέρεται μόνον εις το παρελθόν. Όμως η παρούσα αντίληψη αναπλάθει παρελθούσαν εμπειρίαν. Η μνήμη είναι ως εικών, ήτις είναι πραγματικόν τι καθ'εαυτό και συνάμα αντίτυπον άλλου. Νόησις και εικών.» (Αριστοτέλης)

Η Πέγκυ Γραφάκου ξεκίνησε το ταξίδι ζωής και έκφρασής της μέσω της τέχνης το 1993, μαθητεύοντας δίπλα σε αξιόλογους δασκάλους ζωγραφικής και ψηφιδογραφίας. Η πορεία της στην τέχνη, συνεχίζεται υπό την καθοδήγηση του ζωγράφου Δημήτρη Μανίνη. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της σε δύο ατομικές εκθέσεις, το 2005 στο Πολιτιστικό Πάρκο «ΧΡΥΣΑΛΙΔΑ» Καλυβίων Αττικής και το 2006 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Σπάτων, όπως και σε ομαδικές εκθέσεις, με σημαντικότερες: Στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Κολωνάκι), στον Πολυχώρο Τέχνης Mabrida, στη Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, στην Art Gallery (Φάληρο), στην Γκαλερί Φλωράκη (Πειραιάς), Στο Πολιτιστικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», στον εκθεσιακό χώρο Περιστερίου (ΑΣΔΑ), στον Φιλολογικό Σύλλογο «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» (Πλ.Καρύτση-Αθήνα), στο Ζάππειο Μέγαρο, στο κλειστό γήπεδο ξιφασκίας στο Ανατ. Αεροδρόμιο υπό την αιγίδα του περιοδικού VIVERE, στο 2ο Διεθνές Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στην Μπιενάλε της Βενετίας το 2009 στη συνοδευτική ομαδική της ατομικής έκθεσης του Δημήτρη Μανίνη, «Dimitris Maninis and his Students - Post Formations I».

ΡΕΓΓΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ
Κάποιες στιγμές όταν η πόλη, λουσμένη απ΄ τα νυκτερινά φώτα, μεταμφιέζεται και απελευθερώνεται από το βάρος της, τότε κατορθώνει να μας γυρίσει πίσω στο χρόνο, στην ηλικία που το βλέμμα ήταν πάντα έκπληκτο, το παραμύθι ήταν πραγματικότητα και η μαγεία εφικτή. 
Χίλιες και Μία νύχτες σε Βοτανικό και Κεραμεικό”.

Η Ρεγγίνα Πασχαλινά γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2008 μαθητεύει δίπλα στο ζωγράφο Δημήτρη Μανίνη και είναι συνιδρυτικό μέλος του Ατελιέ “Ηράκλειτος”.Έργα της έχουν παρουσιασθεί σε ομαδικές εκθέσεις στο Γαλλικό Ινστιτούτο και στην Γκαλερί Mabrida.
Τα έργα που εκτίθενται στην έκθεση “Μνήμη και Παρόν” είναι κυρίως λάδια σε καμβά διαστάσεων από 24 x 18cm έως 60 x 80cm.

«Μνήμη και Παρόν»
La Soiree de Votanique
Καστοριάς 37, Αθήνα
Τηλ.: 210 3471401
Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013, ώρα 20.30
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Κυριακή: 14.00-24.00 
Τρίτη: 14.00-18.00, 21.00-24.00
Σάββατο : 18.00-24.00
Επιμέλεια έκθεσης: Ατελιέ «Ηράκλειτος»
Επικοινωνία:
Πληροφορίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.